Παρακαλώ επιλέξτε την επιθυμητή γλώσσα

 
 

προηγούμενες σελίδες (0)

 
 
 

FAQ Συχνές ερωτήσεις

Πόσος είναι ο χρόνος επεξεργασίας των προϊόντων; (μετά την ανάμιξη)

Οι χρόνοι επεξεργασίας των προϊόντων Arturo διαφέρουν από προϊόν σε προϊόν. Για τα περισσότερα προϊόντα Αρτούρο, υπάρχει ένας μέσος χρόνος επεξεργασίας τουλάχιστον 20 λεπτά. Υπάρχουν προϊόντα (1 συστατικού ή υδατοδιαλυτά) που έχουν μεγαλύτερο χρόνο επεξεργασίας. Για τον χρόνο επεξεργασίας ανά προϊόν, ανατρέξτε στα σχετικά φυλλάδια κάθε προϊόντος.

Για πόσο χρόνο πρέπει να αναμιγνύονται τα συστατικά;
Για τα προϊόντα 2-συστατικών, ο ελάχιστος χρόνος ανάμιξης με διάρκεια δύο λεπτών πρέπει να τηρείται πάντα. Αν υπάρχει και ένα 3ο συστατικό που προστίθεται, τότε θα πρέπει να επιμείνουμε τουλάχιστον 1 λεπτό επιπλέον. Η ομοιογενής ανάμιξη παρέχει ένα σταθερό προϊόν που αποδίδει τα βέλτιστα αποτελέσματα.

Πόσο γρήγορα μπορεί να κατασκευαστεί ένα ρητινικό δάπεδο;
Σε γενικές γραμμές, ένα ρητινικό δάπεδο μετά την εφαρμογή της τελευταίας στρώσης του, μπορεί να φορτιστεί μηχανικά μετά από 3 Χ 24 ώρες και μετά από 7 Χ 24 ώρες σε χημικά και νερό.

Είναι ένα ρητινικό δάπεδο ανθεκτικό σε οτιδήποτε;
Όχι, ένα ρητινικό δάπεδο δεν είναι ανθεκτικό σε οτιδήποτε. Είναι αλήθεια όμως ότι τα συνθετικά ρητινικά δάπεδα αντέχουν σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό, σε διάφορα χημικά. Βέβαια θα υπάρχουν πάντα ουσίες ή προϊόντα που το δάπεδο δεν μπορεί να αντέξει. Για συγκεκριμένες χημικές αντοχές, ανατρέξτε στους καταλόγους χημικών αντοχών στην ιστοσελίδα μας.

Είναι απαραίτητη πάντα η εφαρμογή ασταριού;
Όχι, η χρήση ασταριού δεν είναι πάντα απαραίτητη. Για την καλύτερη πρόσφυση, ένα αστάρι δεν είναι απαραίτητο. Η Unipro συνιστά τη χρήση ασταριού πάνω από τσιμεντοκονιάματα, μαστίχες και ψηφιδωτά δάπεδα. Πάνω από παλιά ρητινικά δάπεδα η Unipro συστήνει τη χρήση ασταριού μόνον σε ειδικές περιπτώσεις. 

Τα υποστρώματα πρέπει να έχουν υποστεί λειοτρίβηση / σφαιριδιοβολή;
Όχι, όλα τα υποστρώματα δε χρειάζεται να τριφτούν. Η Unipro συστήνει να λειοτριβούνται ή να σφαιριδιοβολούνται τα στιλπνά, μη απορροφητικά υποστρώματα. Επίσης υποστρώματα ποτισμένα με λάδια πρέπει να καίγονται με πιστόλι, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η καλή πρόσφυση στο υπόστρωμα. 

Ποιος είναι ο συνολικός χρόνος που απαιτείται για την κατασκευή ενός ρητινικού δαπέδου;

Διαφέρει ανάλογα με κάθε σύστημα. Υπάρχουν συστήματα που μπορούν να εφαρμοστούν σε 2 μέρες (βαφές), αλλά η εφαρμογή μερικών συστημάτων μπορεί να κρατήσει 4 ως 5 μέρες (π.χ. χυτά δάπεδα με σφραγιστικό επίχρισμα).

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ βαφής και χυτού δαπέδου;
Οι κύριες διαφορές είναι το πάχος και η μέθοδος εφαρμογής. Τα χυτά αυτοεπιπεδούμενα δάπεδα έχουν ελάχιστο πάχος 1 mm και το υλικό απλώνεται χυτά. Οι βαφές δαπέδων έχουν μέγιστο πάχος 0.5 mm. Αυτά τα δάπεδα μπορούν να εφαρμοστούν με ρολό.

Υπάρχουν διαθέσιμα όλα τα χρώματα;
Τα εποξειδικά προϊόντα Arturo που βασίζονται στο σύστημα RAL, όλα τα χρώματα είναι διαθέσιμα. Κάποιες από τις αποχρώσεις απαιτούν μεγαλύτερο χρόνο παραγωγής. Κάποιες από τις αποχρώσεις, κυρίως κίτρινες, πορτοκαλί και κόκκινες έχουν διαφάνεια και απαιτούνται 2 χέρια. Η Unipro συστήνει να εφαρμόζεται σα βάση ένα πρώτο χέρι με απόχρωση RAL 7035.
Τα πολυουρεθανικά προϊόντα Arturo είναι διαθέσιμα σε διάφορα χρώματα. Για ολόκληρη τη γκάμα χρωμάτων, ρίξτε μια ματιά στα Arturo Χρωματολόγια.

Είναι τα ρητινικά δάπεδα κατάλληλα για εξωτερικούς χώρους;
Τα προϊόντα Arturo είναι σε γενικές γραμμές μόνον για εσωτερικούς χώρους. Για εξωτερικές εφαρμογές συμβουλευτείτε την Τεχνική Υποστήριξη και επικοινωνήστε με το τεχνικό τμήμα μας.